Jul och Nyår

Tiden går snabbt när man har kul, och kul har vi haft så det får va ursäkten till frånvaron här! 
Efter Mendoza dvs. natten mellan den 18 & 19 december var det dags för favorit i repris= nattbuss. Den här gången till Valparaiso i Chile.  
Detta var dock något vi snart fick ångra då bussen gick 22, gränsövergången var 01-02 och bussen var framme 05, dvs inte allt för många timmars sömn. 
Efter att ha spenderat en halvtimme bankandes på dörren till hostellet vi hade tänkt oss (halvt sovandes i trappuppgången mellan knackningarna) hittade vi som tur var ett annat relativt billigt att checka in på. 
Resten utav dagen spenderade vi med att vandra runt, precis som de flesta andra första dagarna i storstäder. Valparaiso går dock inte att jämföra med resterande, då det är en obeskrivligt vacker stad med färgglada hus som slingrar sig upp på bergen och som alla har en otrolig havsutsikt. 





Här spenderade vi alltså några dagar med att gå ut med ett gäng roliga backpackers, mumsa i oss massa glass, se hungergames på bio samt äta otroligt god sushi för första gången sen vi kom hit. 





På eftermiddagen den 22 satte vi oss sinnessjukt nervösa på lokalbussen ut till concon, ca 45 minuter utanför Valparaiso. Där mötte vi upp Maria Jésus, tjejen vars familj vi skulle couchsurfa hos under jul. Att vi ens var nervösa är verkligen helt oförståeligt nu, då detta verkligen är det absolut bästa beslutet vi hittills tagit på denna resa. 
Det är verkligen så otroligt svårt att förklara värmen som mötte oss så fort vi gick in genom dörren till denna familj för första gången.
Denna otroliga kärlek, omtänksamhet och värme dessa människorna gav oss går verkligen inte att beskriva med ord. Att vi hade sådan tur att vi hamnade med Maria och hennes familj kommer vi verkligen för alltid vara tacksamma över, och det vi fick vara med om under den dryga veckan vi spenderade där är verkligen något vi aldrig kommer glömma, och redan nu är vi säkra på att detta kommer vara en av de absolut bästa och vackraste upplevelserna på denna resa. 












Ja vi hade några fantastiska dagar i concon. Först och främst en väldig massa strandhäng, då concon till största delen består av stränder. Eller nej, först och främst en väldig massa mat och däremellan lite strandhäng. Men så har vi också sett sjölejon och pelikaner, firat jul med familjen, bakat chokladbollar och kanelbullar (mycket uppskattat), åkt till en rikemansstrand omringad av sinnessjukt stora vackra hus, kollat på pingviner, ätit empanadas (typ chilenska piroger med all möjlig sorts fyllning), bestigit stora sanddyner och tittat på solnedgången och till sist haft hejdå-grillkväll med Maria och hennes vänner.











Så efter ett tungt farväl bar det av tillbaka till Valparaiso för lite Nyårsfirande. 
Nyår i valparaiso är himlans populärt = femdubbla priser på boende. Men tur som vi har så träffade vi vid vårt tidigare besök i valparaiso, några chilenska tjejer som var snälla nog att fixa så vi kunde bo gratis! 
Nyår firades tillsammans med ett gäng backpackers från ett hostel vi tidigare bott på och resterande miljonen människor som trängdes på Valparaisos gator. Varenda gata var full med folk som dansade, umgicks, skrattade och sjöng och framförallt väntade på det fetaste fyrverkeriskådespel vi sett! 







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback