Conguillo nationalpark

De senaste dagarna har vi spenderat i conguillo nationalpark, belägen några timmar utanför temuco i södra Chile, alltså i toppen på sjödistriktet. 

Första dagen (torsdag den 8), hoppade vi på bussen från temuco vid 10.30 på morgonen efter att ha lämnat över halva packningen på hostellet vi sov på den natten. 
Strax innan 14 var vi framme vid entrén till nationalparken, väl där fick vi reda på att det var 2 mil in till camping och information, ingen sträcka vi var sugna på att gå i stekande sol på en dammig väg med våra alldeles för tunga väskor (att vi lämnat massa grejer betydde tyvärr inte att de var så mycket lättare). 
Tur som vi har mötte vi några andra backpackers, som hjälpte oss (språket är fortfarande lite av ett hinder) att lifta bak på en pickup. Kanske lite obekvämt men väldigt roligt! 




Resterande av dagen spenderade vi med att slå upp tältet & och att gå ner till sjön för att se solnedgången bakom de snöklädda topparna runt omkring. 



Andra dagen steg vi upp tidigt, åt våra jordnötssmör & banan-mackor ihopkrypta i sovsäckarna innan vi begav oss iväg. 
Vi gick en led beståendes av tre miradors (översättning till svenska blir typ utsiktsplats), var och en mer vacker än den andra, alla med utsikt över llaima-vulkanen. Igenom skog beståendes av monkey puzzle-träd samt kala berg med lösa vulkanstenar  upp till SNÖ! 









Vi tillbringade största delen av dagen här uppe, klättrade längre och längre upp (vilket vi kanske kan ha ångrat lite sen när vi skulle ner), lunch & siesta med världsbäst utsikt och bad i en sinnessjukt kall fors/bäck??.


 




Vi hittade många fina platser för lite siesta.. 




Tredje dagen hyrde vi en dubbelkajak och paddlade ut på sjön, obeskrivligt vackert med helt klart vatten där en kunde se ner till botten samt vattenfall rinnandes ner från de stora omringande skogarna. 





På söndagen var det dags att packa ihop tältet och trycka ner allt i väskorna innan vi hann bada och njuta en sista gång vid sjön innan det var dags att hoppa på bussen (vilken gick sönder och gjorde att vi blev en timme sena) tillbaka till Temuco. 


Nu har vi äntligen fått sova i en varm säng och fått duscha, idag är det dags att åka vidare till Pucón! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback