Salar de Uyuni

Dags för nästa milslånga och proppfulla inlägg:
Den femte december påbörjade vi vår tre dagar långa tur till salar de uyuni, världens största (och säkert vackraste) saltöken. 
Den här gången var det inte en lika tidig start, kl 10.30 hoppade vi in i en Toyota Landrover (tydligen mycket viktigt) tillsammans med Sarah från Schweiz, Simon från Frankrike samt Holly och Ellie från England. 
Första stoppet var precis utanför Uyuni på en "tågkyrkogård", där de hade beslutat att istället för att förstöra, spara, den gamla järnvägen och de gamla tågen som användes för att frakta silver, när de byggde nytt. Här fick vi 15 minuter av vår guide att turista oss, ta bilder och klättra runt, vilket vi också gjorde:






Nästa stopp, vilket också var en av höjdpunkterna på turen, var Salar de Uyuni. 
Här spenderade vi största delen utav dagen, på en ö full med kaktusar, med lunch mitt ute i ingenstans och såklart tog vi miljontals med bilder(!!!!!). Annat kan en ju inte göra pga det var verkligen en av de vackraste, coolaste och mest häpnadsväckande platserna vi någonsin sett.














Kvällen och natten spenderade vi i ett hostel gjort av salt, med öl och slav & president-spelande. (Vi vann även fast vi spelade med franska regler, vilket förövrigt är mycket krångligare.)

Dag 2 började med frukost klockan 7 innan vi satte av i vår bil rakt ut i öknen. 
Hela lördagen spenderade vi åt att se olika laguner, den ena mer fantastisk än den andra, alla fulla med fria flamingos. 












Den tredje och sista dagen åt vi vår frukost redan klockan fyra på morgonen. Vid halv sex var vi framme för att se solen gå upp över några gejsrar, belägna över 5000 möh. (Hittills högsta punkten på vår resa).






Sedan bar det av till laguna verde, en lagun som färgats grön av mineraler, och laguna blanco, som var helt spegelblank. 





Sista stoppet på denna tre dagar långa tur var en varm källa, där vi satt omringade av lamor och försökte återfå värmen efter den kalla morgonen.


Redan vid 9.00 fick vi våra pass utstämplade i Bolivia. (Bolivia- FINITO! Som passgubben gestikulerade fram när en inte förstod vad han sa). Och nu är vi på vårt hostel i San Pedro de Atacama, i Chile. Vad som händer här näst vet vi inte riktigt, spännande!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback