Mendoza

Tre dagar på tre olika bussar med lite småstopp på vägen och helt plötsligt var vi i Mendoza i Argentina.
Det svårt att förstå att vi fortfarande befinner oss på samma kontinent. De traditionella kläderna, de billiga bussarna och fruktmarknaderna, har bytts ut mot "västerländskt" mode, hutlösa busspriser och maxiliknande matbutiker. Men men, det spelar väl inte så stor roll när Argentina är (efter det vi sett) ett otroligt vackert land med massa olika möjligheter till roliga aktiviteter. 
Vi får helt enkelt gilla läget, så efter att ha bokat en nattbuss för lika mycket pengar  som alla tidigare bussresor sammanlagt och hittat alldeles för dyrt Wasa knäckebröd på mathyllan..

(83 argentinska pesos motsvarar alltså 73 svenska kronor..)

...så blev vi åtminstone helt oväntat märkbart bättre på det där med att laga egen mat. Nu har vi gått från havregrynsgröt tre gånger om dagen till vegetariska kikärtsgrytor. Som inte allt för illa, kombinerats med otroligt goda argentinska viner. 

Mendoza är ett av Argentinas stora vindistrikt så här har vi nu,  utöver att ströva runt i Mendozas enorma parker, njutit av att cykla runt bland alla vingårdar där vi provat det ena godare vinet än det andra tills cyklandet nästan blev svårare än i Atacamaöknen. (Två varmrätter och en flaska vin för 150kr, samt en guidad tur på mendozas största vingård där vi fick smaka på tre olika viner.)















I natt åker vi över gränsen till Chile igen, den här gången till kuststaden Valparaiso som ligger strax ovanför Santiago!