Amazonas

Nio timmar med buss och två timmar i båt rakt in i Amazonas och allt storstadsljud från den senaste månaden byttes ut mot ljudet av apor, fåglar, syrsor och Gud vet vad!


Måndagen den 23 bar det alltså av på nästa äventyr, fem dagar i cuyabeno-naturreservatet, Amazonas. 









Det var fem otroliga dagar med allt en kan önska sig av Amazonas. Först och främst var vår guide helt fantastisk, han satt längst fram i båten och såg djuren långt upp i träden och på flera 100 meters avstånd där en annan bara hade sett grenar...
Och som ett extra plus bodde vi superfint och blev bortskämda med den bästa maten på kanske hela resan! 

Varje dag utgick vi med båt från djungellodgen där vi bodde, då största delen av cuyabeno är våtmarker. Och varje kväll avslutades med att titta på solnedgången och ta ett dopp i en av lagunerna.






Främst åkte vi runt i båten både dag och nattid, och fick se en massa djur. Häftigaste var nog krokodilen som var precis bredvid båten, eller den tre meter långa anakondan som låg och solade sig i buskarna längs floden. Gulligast var utan tvekan herr Nilsson-aporna i alla fall! 








En av dagarna spenderade vi med djungeltur i knähög lera, först på dagen då vi såg vildsvin och en massa fåglar..





..och andra konstiga ting..



..och sedan i mörkret på kvällen, när alla stora håriga giftiga  spindlar kommer fram. 









En annan dag "hälsade vi på" hos urbefolkningen, Sionafolket. Först fick vi träffa schamanen, som berättade om droger han tog för att komma i kontakt med andevärlden. Tydligen måste en efter femton års praktik för att bli shaman dricka en koncentrerad dryck på änglatrumpet (vilket en kan dö av), för att "klara" utbildningen. (Detta var dock ganska jobbigt pga så otroligt turistigt och krystat.)
Efter shamanen åkte vi till en närliggande by och fick tillsammans med en kvinna från byn, laga deras klassiska matbröd.
Otrolig enkelt recept, endast yuca som ingrediens (sydamerikansk typ rotfrukt), först rev hon frukten på rivjärn, efter det kramade hon ur all fruktsaft för att sedan bara strö det på en panna över elden och platta till  det: KLART. 









Sista dagen gav vi oss iväg i en stor kanot, fiskade pirayor och kollade på apor.







AMAZONASDJUNGELN FÅR 5 HERR NILSSON AV 5 MÖJLIGA!





Kommentarer
Postat av: Anonym

Glad påsk, Agnes och vilken resa ni gör! Kram, karin

2015-04-02 @ 08:41:56
Postat av: Anonym

En vandrande enbuske!

2015-04-02 @ 08:43:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback