La paz och sucre

Direkt efter att vi besökt colca canyon åkte vi till busstationen i arequipa för att leta upp en buss till la paz, en av de två huvudstäderna i Bolivia. Bussresan varade hela natten, vid sex på morgonen fick vi gå ut för att till fots korsa gränsen och få våra pass stämplade, innan det bar av i en trång varm buss i ytterligare tre timmar innan vi var framme. 
La paz var en mysig stad, vi spenderade två dagar och en natt med att strosa runt på stan, kollade in häxmarknaden (där de bland annat säljer mumifierade lamor, som en tydligen gräver ner under sitt hus för att bringa lycka)
 
Samt fick gömma oss på en restaurang pga. en helt sinnessjuk hagelstorm som gjorde gatorna vita. 
På måndagkvällen tog vi våra alldeles för tunga väskor och satte oss på nattbussen till Sucre, den officiella huvudstaden. 
 
Att sucre kallas den vita staden förstår en ganska fort, höga vita, vackra och gamla (men välskötta) byggnader syntes vart man än vände sig.
 



Även i sucre spenderade vi den mesta av tiden med att gå runt och ta det lugnt, till stor del i den otroligt vackra parken. Vi åt mat & fruktsallad på marknaden för ca 3 kr, ägnade en timme åt att leta efter en bokaffär med engelska böcker (detta gick dock inget vidare), samt gick upp till en utsiktsplats i stekande sol. 
 


Efter två dagar och en natt i Sucre tog vi nästa nattbuss:

 data-oid=

 den här gången till Uyuni, startpunkten på en tre dagar lång tur till Salar de Uyuni, som avslutas i nästa land på vår resa, Chile.
 


OBS1 detta inlägg skulle publicerats den 5 december men wifit fungerade inte 
OBS2 Ursäkta de tråkiga bilderna, vi har inte orkat ta med oss kameran...

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hur mycket pengar fick ni spara undan för resan?

2014-12-11 @ 18:17:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback